Bačko i Terzić vicešampionski, Jovanović i Petrovski bronzani

Srpski paratekvondisti sa Evropskog prvenstva u Bariju vraćaju se sa četiri medalje. Reprezentativke Tekvondo asocijacije Srbije, Dejana Bačko (k43, do 49 kg) i Jelena Terzić (k 42, preko 58kg ) okitile su se srebrnim medaljama dok su se Danijela Jovanović (k43 do 49 kg) i Ivan Petrovski (P20 U30) iz Italije vratili sa bronzanim odličjima.
-Naše takmičari su ponovo dokazali da granice postoje samo onda kada ih sami sebi postavimo. U konkurenciji 239 takmičara iz 46 države osvojili smo četiri vredne medalje. Dejana Bačko i Danijela Jovanović okitile su se odličjima, srebrom i bronzom u olimpijskoj kategoriji. Sve čestitke zaslužuju i osvajači bronzanih medalja, Jelena Terzić i Ivan Petrovski. Terzićeva je još jednom potvrdila mesto u samom vrhu međunarodne scene, dok je Ivan Petrovski oduševio i uspeo da se okiti bronzom u formama. Još jednom želim da čestitam svim našim reprezentativcima koji su na najbolji način branili boje naše zemlje -rekao je Aleksandar Andreevski, trener reprezentacije.
Na korak do medalje bili su Marija Mičev ( K 44, do 58 kg) i Nikola Spajić ( K 44 do 75 kg) koji su evropsku smotru u Bariju završili plasmanom na peto mesto. Na EP u paratekvodnou, reprezentativac TAS Dušan Marisavljević (P20 U30) ostvario je plasman na deveto mesto.