Božanić bronzani na EP u Španiji

Dušan Božanić oduševio je na Evropskom prvenstvu za juniore u Španiji. Srpski reprezentativac osvojio je bronzano odličje u konkurenciji do 68 kilograma, drugog takmičarskog dana EP čij je domaćin grad Marina Dor.
Božanić je u prvom kolu bio bolji od Poljaka Szymona Platkowskog 20 :5. Belorusa Aliakseja Liaukoja pobedio je 22 :12 u drugom kolu. Ni Španac Pablo Patino nije imao rešenje za raspoloženog Dušana Božanića. Patina je savladao rezultatom 11:10. U duelu koji je vodio u veliko finale, sa polomljenim palcem Dušan Božanić je ipak bio na visini zadatka o čemu najbolje govori rezultat 21 :17. Laroslav Petrenko je bio bolji u ovom duelu, da bi posle ovog meča Rus u sledećemmeču osvojio i titulu šampiona Evrope.
-Prezadovoljan sam osvojenom medaljom –rekao je Jugosav Nastasić, trener juniorske reprezentacije. – Spremali smo se naporno cele godine i taj trud je je urodio plodom. Ostaje žal za izgubljenim polufinalom. Ipak treba imati u vidu da je Dule radio sa polomljenim palcem tako da je rezultat odličan. Ovo je prva medalja za Srbiju i nadam se da cemo na krilima Duletovih pobeda i sutra obradovati Srbiju sa jos evropskih medalja !