Katarina Jakšić bronzana na EP u Španiji

Reprezentativci Tekvondo asocijacije Srbije nastavljaju sa odličnim rezultatima na medjunarodnoj sporstkoj sceni. Na Evropskom prvenstvu za kadete u španskom gradiću Marina Dor, mlada Katarina Jakšić osvojila je prvo odličje za Srbiju. Katarina se sa Pirinejskog poluostrva tako vraća sa bronzanim odličjem osvojenim u kategoriji do 33 kilograma.
Na putu do pobedničkog postolja uzdanica reprezentacije Srbije u prvom meču pobedila je protivnicu iz Grčke. U drugom je bila bolja i eliminisala reprezentativku Turske, dok je u trećem trijumfovala i u duelu sa Izraelkom. U polufinalu, na žalost više sportske sreće imala je takmičarka Rusije.
Mlada Katarina Jakšić osvajanjem bronzane medalje prvog dana Evropskog kadetskog prvenstva, na najbolji način je otvorila učešće Orlića na ovom medjunarodnom takmičenju.
Na evropskoj smotri prvog takmičarskog dana učinak Orlića: Todor Vasilić ( do 33 kg) je u prvom kolu izgubio predstavnika Rusije. Milica Milić u konkurenciji do 37 kilograma nije imala rešenje takođe za reprezentativku Zbornaje. Miloš Mandić ( do 37 kg) izgubio jeu prvom kolu od predstavnika Ukrajine.