Međunarodni dan tekvondoa obeležen u Nišu, Rumi, Zrenjaninu i Smederevu

Međunarodni dan tekvondoa ove sezone obeležili smo u znatno drugačijim uslovima nego što je to bio slučaj do sada. Iako je pandemija virusa COVID 19 na žalost, obeležila ovu 2020. čime je glavnina sportskih događaja pomerena za neke kasnije datume, takmičari i treneri Tekvondo asocijacije Srbije potrudili su se da Međunarodni dan tekvondoa i ove godine bude upisan u naše sportske kalendare.

Pre svega poštujući sve propisane mere i preporuke od strane Vlade Republike Srbije, Kriznog štaba i Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva zdravlja, takmičari naše Asocijacije, na otvorenom prostoru, prezentovali su veštine čime su širom naše zemlje obeležili su 4. septembar – Međunarodni dan tekvondoa.

Pod pokroviteljstvom Tekvondo asocijacije Srbije, članovi klubova Zmaj iz Rume (sa trenerima Borislavom Krstićem i Miladinom Dakićem), Ares iz Niša ( trener Miodrag Jovanović), TK Zrenjanin ( treneri Slaviša i Dijana Perić) kao i mladi takmičari TK Košava iz Smedereva ( sa trenerom Marijom Kastratović) demonstrirali su svu lepotu našeg olimpijskog sporta.

Uz sve veštine koje su trofejni tekvondisti pokazali na tatamiju, ovo je bio i pravi momenat da sagledamo kako je sport kome smo se posvetili uticao na naš život, kako je postao naš identitet i kako je uticao na naš stil života.

Da su sportisti pre svega uvek prvi kada su humanitarne akcije u pitanju najbolje potvrdjuju i članovi TK Zmaj iz Rume, koji su svoju prezentaciju tekvondoa posvetili mladom sugrađaninu Stefi, za čije se izlečenje bore svi zajedno, sakupljenjem neophodnih finansijskih sredstava za lečenje.