Milica Mandić ambasadorka kampanje razvoja ženskog sporta

Beograd, 2. jula 2020.-

Milica Mandić naša proslavljena tekvondoistkinja, ambasadorka je kampanje čiji je cilj razvoj ženskog sporta. Marina Miljković trofejni srpski strateg i idejni tvorac, istakla je da je za ovu kampanju važno da nema početak i kraj, da traje, da se što više devojčica bavi sportom kako bi Srbija u budućnosti imala još više medalja u ženskom sportu.

-Najvažnije je da ovaj projekat nema početak i kraj, već da traje. Naš cilj je da motivišemo devojčice da se bave sportom, ne šamo košarkom, da ih bude što više. Ono što stalno pominjem jeste koliko imamo medalja u ženskom sportu, koliko odličja donose sjajne devojke. Projekat već postoji, organizacija Pokreta za žensku košarku Marina Maljković će se dosta preneti i na ovaj projekat i samo ćemo ga proširiti na sve sportove- rekla je Maljković.

Pre pet godina, 28. juna, košarkašice Srbije postale su šampionke Evrope, čime je ostvaren istorijski uspeh a istog datuma osnovan je i Pokret za žensku košarku. Sportistkinje ambasadorke velike kampanje za razvoj ženskog sporta su naša proslavljena tekvondistkinja Milica Mandić, košarkašica Sonja Vasić, , Zorana Arunović (streljaštvo) i teniserka Olga Danilović.

-Lepo je imati pored svih rezultatai i uspeha, i uticaj na omladinu. To je najlepša strana sporta, kada možete da pokažete mladim devojčicama koliko je sve ovo lepo i korisno ne samo za sportski život već i za njihovu budućnost. Znanje kako da se savladavaju prepreke i izazovi biće im vetar u leđa za njihovu budućnost. Lepo je pokazati kakav je osecaj kada pobediš, kada se baviš sportom, družiš se i putuješ -rekla je Milica Mandić.

O predrasudama kada je u pitanju ženski sport Milica Mandić olimpijska šampionka kaže:

-Svako od nas ima pravo izbora da se bavim bilo kojim sportom. Čula sam milion puta da je tekvondo muški sport i kako je ženski tekvodno ružan ali ja sam se trudila da ne obraćam pažnju na to. Upravo ovo može biti prepreka, i treba pokazati devojčicama kako da dođu do kluba kao što sam ja to učinila, jer sam ja u mom klubu našla podršku. Mislim da imam dovoljno iskustva i rezultata u ovom sportu. Daću kao i uvek sve od sebe da ostvarim sve svoje želje na sledećim Olimpijskim igrama. Mi trenutno treniramo i održavamo formu, po malo se i družimo jer pokušavamo da ostanemo pozitivni u ovoj situaciji, i da budemo spremni kad nam daju znak da nastavimo sa takmičenjem- istakla je Milica Mandić.

Projekat u kom će svaka devojčica u Srbiji moći besplatno da se bavi sportom, imaće tri pravca, da se posveti pre svega pažnja zdravlju devojčica i nacije, odnosno omasovljenje, profesionalni i amaterski sport.