Najuspešniji na Prvenstvu Srbije za pionire Jovanović i Mehović, Krklješ : Poštovane su sve propisane mere

Tekvondo asocijacija Srbije prethodnog vikenda organizovala je prvo Prvenstvo Srbije posle pauze od više od šest meseci izazvane pandemijom virusa COVID 19.  Na otvorenom, na borilištima Tašmajdana nadmetali su se kadeti, juniori i seniori. Ovog vikenda, prema  programu takmičili su se pioniri. Najmlađi članovi TAS iz 39 klubova, njih 301 snage je odmeravalo u borbama ( 250)  i formama ( 51).  Zvanje najboljeg takmičara Prvenstva Srbije poneo je Vuk Mehović (Galeb, pio A 10-11 M-40) dok je najbolja kod pionirki   Teodora Jovanović  (Asteriks, pio A 10-11 F-3).

-Nakon više od šest meseci Tekvondo asocijacija  Srbije organizovala je četiri takmičenja u nizu. Proteklog vikenda na Tašmajdanu, na otvorenom snage su odmerili seniori, juniori,  kadeti u borbama i formama. Na programu su kao i uvek do sada bili i  paratekvondisti. Ovog vikenda takmičili su se pioniri, koji su kao i takmičari proteklog vikenda bez prisustva publike. Mi smo prva Asocijacija u Evropi koji je otpočela sa takmičenjima. Sport kao i sve druge grane su pretrpele veliku štetu a ovo je bila idealna prilika da sve pokrenemo ali uvek per svega vodeći računa preavshodno o zdravlju rekao je Miroslav Krklješ, generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije.

Kao i na Prvenstvu Srbije za kadete, juniore i seniore na Tašmajdanu, tako i ovoga puta u Šumicama, takmičenje je održano u skladu sa Protokolom TAS a u skladu sa propisanim merama Kriznog štaba i Ministarstva zdravlja i Ministarstva omladine i sporta RS.

-Sve mere koje je propisala Vlada su ispoštovane. Na TAšmajdanu kao I sada u Šumicama bio je samo jedan ulaz na koji je moglo da se prođe. Treneri koji su imali licence i dozvole za rad izdate od Asocijacije  su bili jedini koji su mogli da uđu. Svima se na ulazu merila temperatura, pored svakog imena je zabeleženo koliko je ko imao, roditelji su davali izjave da mališani nisu bili u kontaktu sa zaraženima. Sada čekamo reakcije nakon ovog takmičenja, pa nastavljamo dalje. Za naredni period u planu Kup države, reprezentacija lepo funkconiše, čekamo Olimpijske igre, svi timovi rade, klubovi funkcionišu. Sve se polako vraća u normal- istakao je Miroslav Krklješ.

Da su utisci posle prvog takmičenja na Tašmajdanu odlični, potvrdila je i dr Snežana Banković, predsednik meidicinske komisije TAS.

-Mi smo i na prvom takmičenju, a i na ovom preduzeli sve. Ispoštovane su sve mere zaštite. Svi učesnici takmičenja prošli su kroz tri nivoa, tri filtera provere. Na registraciji je bio prvi,  drugi na ulazu u halu i treći pre samog takmičenja. Nije mogao da se desi ni jedan propust. Deca su dolazila sa potvrdom da nisu bila u kontaktu sa zaraženima, tj. ukoliko su maloletna sa saglasnošću roditelja. Treneri koji su bili sumnjivi, morali su da pokažu negativan test na koronu. Takođe, treneri su bili zaduženi da se ispoštuje distanca a publike kao što je poznato nije bilo,  roditelji su bila van hale. Mi smo zadovoljni kako je sve prošlo, a i nije bilo negativnih efekata posle prošlonedeljnog takmičenja, pa je to jasan pokazatelj da je sve bilo u redu istakla je dr Snežana Banković.

Pobednici šampionata Srbije za pionire

Pionirke 6-7 godina do 23 kg Nevena Martinović (Asteriks), do 25 Lana Komazec (Eurošped); pioniri 6-7 do 21 Andrija Rabijac (Eurošped), do 23 Aleksandar Kovač (Vršac), do 27 Uroš Đurđević (Naisus), do 31 Stefan Stojković (Naisus).

Pionirke 8-9 do 27 Maša Zorica (Zmaj), do 29 Mia Buneta (Elit), do 31 Jana Đuranović (Proleter), do 36 Jovana Andrejić (Borac), do 43 Dunja Dobrić; pioniri do 25 Bogdan Jovanović (Asteriks), do 27 David Kukić (Elit), do 29 Andrija Mihajlović (Eurošped), do 33 Lazar Janković (Elit), do 36 Petar Pejović (Feniks), do 43 Strahinja Vujić (Asteriks), preko 43 Marko Gajić (Šabac).

Pionirke 10 -11 do 27 Milica Mladenović (Asteriks), do 30 Nevena Srndačević (Eurošped), do 33 Tina Ninić (Asteriks), do 36 Teodora Jovanović (Asteriks), do 40 Jana Bursać (Imperium), do 44 Milica Ševo (Lav), do 48 Zorana Veljković (Imperijum), do 57 Teodora Janjić (Proleter); pioniri do 30 Nikola Kiš (Herkules), do 33 Marko Smiljanić (Galeb), do 36 Sergej Ivanović (Galeb), do 40 Vuk Mehović (Galeb), do 44 Luka Đorđević (Taurunum), do 48 Vojin Stepanović (Crvena zvezda Smederevo), preko 57 Stevan Živadinović (Asteriks).