Orlovi na President Kupu

Čak 13 seniora i seniorki reprezentacije Tekvondo asocijacije Srbije će se poslednja dva dana turnira boriti na President Kupu koji se održava u Antaliji, Turska (7.-12. februara).Posle odličnog starta na G1 turniru Kipar Open, i osvojenih osam medalja za reprezentaciju Srbije i prvo mesto u ukupnom plasmanu, Orlovi su krenuli put Turske na turnir G2 kategorije, gde pobednik odnosi čak 20 poena.

U predolimpijskoj godini, svaki poen je izuzetno važan, pre svega zbog činjenice da se osam najboljih sa olimpijske liste direktno kvalifikuje za OI u Tokiju. U ovom momentu Tijana Bogdanović se nalazi na četvrtom mestu, Vanja Stanković na devetom mestu u kategoriji do 49 kilograma. Milica Mandić se takodje nalazi na četvrtom mestu u kategoriji preko 67 kilograma.

-President Kup je sigurno najjači turnir sve do Svetskog prvenstva u Mančesteru. Pored te činjenice, učešće na turniru a posebno osvojena medalja nam donosi poene koji su dodatni za olimpijsku rang listu kao, ali i dodatnu kartu za odlazak na Evropsko prvenstvo. Uveren sam da ćemo ostvariti dobre rezultate, tome se svakako nadamo! – rekao je Dragan Jović.

Reprezentativci TAS  na President Kupu:  Milica Mandić (do 73 kg), Tijana Bogdanović (do 53 kg), Vanja Stanković (do 49 kg), Nadja Savkovic (do 62 kg), Nadica Božanić (do 62 kg), Aleksandra Radmilovic (do 57 kg), Dmitrij Nagaev (do 58 kg), Mateja Kuburovic (do 54 kg), Bogdan Bulat (do 63 kg), Dušan Božanić ( do 68 kg), Ana Tepavac ( preko 73 kg), Budimir Krivokapić (do 80 kg), Iris Jović Vujaković (do 67 kg),