Orlovi na G4 Extra Evropskom prvenstvu u Bariju

Posle učešća na Galebovom trofeju Beograda za srpske reprezentativce nema odmora. Ovog vikenda, tačnije od 1. do 3. novembra učestvovaće na G 4 turniru u Bariju, Ekstra Evropskom prvenstvu 2019. Turnir G4 ranga je takmičenje na kome učestvuje elita tekvondo sporta, njih 213 ( 114 seniorka i 99 seniorki) koji predstavljaju 45 evropskih država.
Put Barija krenula je reprezentacija u sastavu Vanja Stanković ( do 49 kg), Tijana Bogdanović ( do 53 kg), Aleksandra Radmilović ( do 57 kg), Nadica Božanić ( do 67 kg), Milica Mandić ( preko 67 kg), Dmitrij Nagajev ( do 58 kg), Nikola Vučković ( do 68 kg) i Damir Fejzić ( do 80 kg).
Tekvondo elita boriće se za neko od odličja kao što su osvajači olimpijskih medalja među kojima su i srpske trofejne reprezentativke Milca Nikolić i Tijana Bogdanovć, ali i Engleskinje, Džejd Džons, Bjanka Wokden i Mahama Čo, Radik Isajev iz Azerbejdžana, Aleksej Denisenko iz Rusije, Španci Hesus Tortosa i Lavo Gomez kao i Turkinja Tatar Nur.
Ekstra Evropsko prvenstvo održava se svake četiri godine u cilju da obezbede dovoljno bodova za plasman za Olimpijske igre. Prethodne Igre održane su u Azerbejdžanu 2015 a sasvim sigurno od učesnika G4 turnira u Bariju očekuje se da predstavljaju Evropski tekvondo na Igrama u Tokiju 2020.
Takmičenja u Italiji održavaju se u Palaflorio sportskom kompleksu koji može da primi 6 000 gledalaca.