Srbija treća na Evropskom juniorskom prvenstvu u Španiji

Za reprezentativce Tekvondo asocijacije Srbije protekla nedelja je u svakom pogledu bila uspešna. U gradu Marina Dor u Španiji, Orlići, kadeti i juniori učestvovali su na Evropskim prvenstvima na kojima su ostvarili vrhunske rezultate.
Juniorski nacionalni tim Tekvondo asocijacije Srbije šampionat Starog kontinenta završio je sa dve medalje. Zlatom Stefana Takova ( do 73 kg) kao i bronzom Dušana Božanića osvojenom u konkurenciji do 68 kilograma. Odličan rezultat naših mladih reprezentativaca plasirao je Srbiju na treće mesto generalnom plasmanu u muškoj konkurenciji.
-Želeo bih da čestitam našim mladim takmičarima kao i svim trenerima na predanom i posvećenom radu koji je doneo ove izuzetne rezultate- rekao je Miroslav Krklješ generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije. –Učešće na Evropskim prvenstvima za juniore i kadete bila je jedna od najvažnijih akcija TAS-a uz Svetsko prvenstvo za seniore.
Odlične vesti iz Španije doneli su i kadeti. Reprezentativci kadetske reprezetacije TAS učešće na Evropskom prvenstvu završili su sa tri vredna odličja. Bronzama su se okitili Uroš Belanović ( do 37 kg), Žarko Krajišnik ( do 45 kg) i Mateja Miletić ( do 57 kg).
– Čelni ljudi i stručni štab Tekvondo asocijacije Srbije su uložili maksimum da bi našim takmičarima u svim uzrastnim kategorijama omogućili odlične uslove za trening i pripremu pred važna takmičenja kao što je ovo. Naši mladi reprezentativci su još jednom pokazali odličan duh i jedinstvo što je najbolji pokazatelj odlične atmosfere u nacionalnom timu. Rezultati sa oba Evropska prvenstva najbolje govore -rekao je Krklješ.
Do kraja godine u TAS-u planiraju da nastave sa dobrom praksom, edukacijom trenera.
-Naš trener je nedavno bio na Global Master Tekvondo trening kampu u Koreji. U planu je i nastavak redovne prakse seminara za sve trenere. U pregovorima smo sa Kukiwonom da dobijemo gostujućeg trenera za forme a nadamo se i za borbe. On bi tokom godinu dana boravka u Srbiji držao treninge po svim klubovima u Srbiji. Odlični rezultati su svakako rezultat sistemskog rada i planiranja čitavog tima TAS -istakao je Miroslav Krklješ.