Svetski tekvondo kamp u Beogradu

Posle više od šest meseci pauze izazvane koroba virusom, konačno su počela dešavanja u tekvondo sportu u Srbiji ali i sveta. Srpski tevondisti su prvi u Evropi organizovali Prvenstvo države za kadete, juniore i senior I to na otvorenom, na šest borilišta na Tašmajdanu, dok su pioniri ovog vikenda snage odmeravali u skladu sa merama i propisima u Šumicama.

Još jednom smo pokazali da smo u svakom slučaju centar svetskog tekvondoa. U organizaciji TK Galeb, organizovan je trening kamp koji je okupio je šampione šest zemalja, Brazila, Slovenije, Makedonije, Danske, Austrije I domaćina Srbije, čiji će  narednih nekoliko nedelja biti u TC Zira poštujući sve propisane mere Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba.

– Počela su dešavanja u našem sportu, pre svega održali smo državno prvenstvo i to prvi u Evropi. Još važnije je što smo to uradili jako dobro. Pohvale se stigle iz celog sveta i nadam se da će i drugi krenuti sa takmičenjima – istakao je Dragan Jović.

U istoj sali treniraju olimpijski, svetski, evropski, azijski, pan američki šampioni i njihovi naslednici, pod trenerskom palicom Dragana Jovića.

 – Ono što se sada dešava u našem klubu je jedan veliki trening kamp u hotelu Zira. Došli su takmičari iz šest zemalja, i svi su članovi svojih olimpijskih timova i ovakvo okupljanje nam sada izuzetno treba. Brazilci će biti do kraja oktobra sa nama a još jedan broj takmičara očekujemo u oktobru. Svakako da je ovo veliko osveženje za naše takmičare, a i dodatna motivacija za rad – istakao je Jović.

Podsetimo, direktno kvalifikovane na Olimpijske igre su Milica Mandić i Tijana Bogdanović, dok će dvojica članova muškog tima svoju šansu potražiti na kontinentalnim kvalifikacijama koje bi trebalo da se održe početkom sledeće godine.