Takov šampion Evrope

Reprezentativci Tekvondo asocijacije Srbije trijumfalno su završili učešće na Evropskom prvenstvu za juniore u Španiji. Stefan Takov reprezentativac Srbije u kategoriji do 73 kilograma u gradu Marina Dor okito se titulom evropskog šampiona a reprezentacija TAS osvojila je treće mesto u generalnom plasmanu.
Stefan Takov je poslednjeg takmičarskog dana Evropskog prvenstva, na putu do najvišeg stepenika pobedničkog postolja, bio neprikosnoven. U prvom kolu pobedio je takmičara Islanda sa 20 bodova razilike. Meč je završen prekidom u korist Takova. Rumun u drugom kolu nije imao šanse protiv raspoloženog Orlića pa je ovaj meč završen nok daunom. Domaćin, tekvondoka Španije je bio protivnik Takovu u trećem kolu koga je srpski reprezetativac rešio u sa 10 poena razlike.
-U polufinalu me je sačekao još jedan odličan takmičar , reprezentativac Rusije. Ipak danas je izgleda bio moj dan i uspeo sam da ga pobedim sa velikom razlikom. U borbi za zlato nisam želeo da rizikujem već sam sa Britancem dao maksimum u osvojio zlatnu medalju –rekao je Stefan Takov.
Orlići su na ovom Evropskom prvenstvu pokazali da su u samom vrhu evropske takmičarske scene. Naši reprezentativci Jovana Mušicki ( do 52 kg ), Serdja Stević ( do 68 kg) i Mihajlo Radaković ( preko 78 kg) bili su na korak do medalje. Učešće na ovom EP završili su plasmanom na peto mesto.