Tijana Bogdanović -četiri godine od srebra u Riju

Srpski tekvondo je na stranicama srpske sportske istorije ispisao mnogo lepih, trofenih stranica. Samo što smo se protekle nedelje podsetili na jedan od najlepših trenutaka u srpskom sportu, osvajanje zlatne olimpijske medalje Milice Mandić, već danas imamo tu privilegiju da se prisetimo da je na današnji dan pre tačno četiri godine, Tijana Bogdanović na Igrama u Rio de Žaneiru postala vicešapionka najvećeg planetarnog sportskog takmičenja.
O trenucima kada je tada tek osamnaestogodišnja reprezentativka Srbije, naša Tijana Bogdanović zajedno sa trofejnim trenerom Draganom Jovićem, ispisala još jednu blistavu stranicu istorije srpskog sporta, kaže:
-Bilo je kao iz bajke. Mnoge stvari su se promenile, i u mom životu posle te medalje, ali i u tekvondou. Drago mi je da sam svojim učinkom uspela da doprinesem našem sportu, našoj državi i našem klubu. Hvala svima na neizmernoj podršci koju nam pružaju uvek. Nadam se da ću na narednim Igrama imati povoda za novo slavlje uz novu medalju – rekla je tada Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka u tekvondou
U period Olimpijskih igara u Riju, Bogdanovićeva je držala titulu svetske i evropske juniorske prvakinje, kao i bronze sa seniorskog Svetskog prvenstav. Sa 17 godina uspela je da se plasira na najprestižniji planetarni turnir, a zatim i postane najmlađi osvajač medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama.