Tijana bronzana na Ekstra Evropskom prvenstvu u Bariju

Tijana Bogdanović ( do 53 kg) nas je opet obradovala vrhunskim rezultatom na međunarodnoj sportskoj sceni. Srpska trofejna tekvondistkinja je na Ekstra Evropskom prvenstvu u Bariju –takmičenju G4 ranga , osvojila bronzano odličje. Prestižno takmičenje u Italiji na kome učestvuje elita tekvondo sporta, okupilo je 213 učesnika ( 114 seniora i 99 seniorki) iz 45 evropskih država.
Za Bogdanovićevu bronza osvojena u Bariju je druga medalja u poslednjih sedam dana, jer je na Gran priju u Sofiji osvojila takođe bronzano odličje. Na putu do pobedničkog postolja Tijana Bogdanović bila je bolja od Ane Taslak iz Hrvatske 23 :11. U četvrtfinalnom duelu srpska reprezentativka bila je bolja od Italijanke Sare Al Halvani 23 :11. Na žalost u polufinalnoj borbi umor je učinio svoje i Tijana Bogdanović je poražena od Ruskinje Tatjane Kudašove 30 :22.
-Zadovoljna sam što osvajam medalje u kontinuitetu –rekla je Tijana Bogdanović trofejna srpska tekvondistkinja, reprezentativka TAS – Olimpijske igre se bliže i ostao nam je još jedan i najvažniji turnir Gran pri finale gde ću dati sve od sebe. Žao mi je što nisam uspela da dodjem do medalje na Vojnim igrama, bilo je dosta turnira i umor me je stigao, ali sada se radujem ovoj medalji i daljim pripremama za Gran pri finale.
Osvajanjem bronzane medalje Tijana Bogdanović je osvojila vredne bodove za odlazak u Tokio
-Još jedna bronza u nizu za Tijanu. Novih 14.4 poena i još korak bliže kao Tokiju. Ostaje finalni Gran pri i sve ćemo znati. Sada su šanse da ode u Tokijo 70% -rekao je Dragan Jović sportski direktor i prvi trener TAS.
Trofejni srpski strateg prokomentarisao je u i učinak Vanje Stanković i Dmitrija Nagajeva na Ekstra Evropskom prvenstvu u Bariju.
-Vanja je bila jako blizu pobede u četvrtfinalu. Njena protivciva Elizaveta je novo ime tekvondoa i veliki potencijal. Osvojila je GP u Rimu i posao nije bio lak. Ali i pored poraza vidi se Vanjin napredak. Pauza zbog povrede joj je presekla pripreme i iskren da budem zadovoljan sam, za koliko je vremena uhvatila proključak. Finese su odlučivale. Dimitri se u prejakoj konkurenciji dobro pokazao ali ga je umor sprečio da pobedi Belgijanca Murata. Nagajev je imao četiri nedelje takmičenja u nizu i sve ima svoju cenu istakao je Dragan Jović.
Sutra na tatami izlaze Aleksandra Radmilović, Nikola Vučković i Damir Fejzić
-Siguran sam da će dati najbolje od sebe ,a na nama je da ih podržimo i pratimo.
Ekstra Evropsko prvenstvo –takmičenje G4 ranga održava svake četiri godine u cilju da obezbede dovoljno bodova za plasman za Olimpijske igre. Prethodne Igre održane su u Azerbejdžanu 2015 a sasvim sigurno od učesnika G4 turnira u Bariju očekuje se da predstavljaju evropski tekvondo na Igrama u Tokiju 2020.