Trening u Rumi ispunio očekivanja

Sportska dvorana u Rumi bila je epicentar tekvondo sporta u Srbiji u četvrtak 18. juna 2020. Mladi takmičari u svim uzrastnim kategorijama, trenirali su na tatamiju SPC „Ruma“ u organizaciji Tekvondo asocijacije Srbije. Domaćin ovog treninga bio je Tekvondo klub Zmaj.

Tekvondisti iz Šapca, Rume, Inđije, Karlovčića i Sremske Mitrovice trenirali su pod vođstvom trenera Tekvondo asocijacije Srbije. Mlađi pinoniri brusili su formu sa Darkom Jovićem i Miladinom Dakićem. Stariji pioniri radili su sa Jovanom Dedićem a kadeti sa Nenadom Srećkovićem. Juniori i seniori trenirali su sa Goranom Petrovićem, Borislavom Krstićem i Darkom Kukićem.

-Bilo je ovo naše prvo okupljanje pole korona virusa. Utisci su odlični i sasvim je sigurno da su svima nedostajali treninzi i druženje. Pohvalio bih ovu akciju Tekvondo asocijacije Srbije jer smo na ovaj način imali priliku da okupimo ne samo reprezentativce već i širi spisak takmičara u svim uzrastima. Sasvim je jasno da je ovaj termin bio zlata vredan ali prema utiscima učesnika jasno je da je potrebno da se i u periodu koji je pred nama organizuje još ovakvih okupljanja- rekao je Borislav Krstić, trener TK Zmaj i domaćin ovog okupljanja.

Preporuke Ministarstva za omladinu i sport kao i Ministarstva zdravlja ispoštovana su u svakom segmentu na zajedničkom treningu u Rumi.

-Mislili smo o svemu i poštovali svaku preporuku. Od ulaska u halu i dezo- barijera do dezinfekcije prostora i ostalim propisanim merama. Upravo zato na treninzima se radilo na tehničko -taktičkim elementima. Rad sa fokusarima je zato bio od velike važnosti jer sparing nije bio na listi onoga na čemu se radilo. Treninzi su prošli u najboljem redu, zadovoljni su bili i mladi takmičari kao i roditelji rekao je Krstić.