U Ziri održana redovna Skupština TAS -Burčul: organizacija na zdravim temeljima

U hotelu Zira održana je redovna sednica Skupštine Tekvondo asocijacije Srbije. Članovi srpske tekvondo porodice prema dnevnom redu usvojili su zapisnik sa Skupštine održane 18. decembra 2018. Izveštaj o radu u proteklom periodu podneo je prvi operativac TAS Miroslav Krklješ.
– Posle niza problema koje smo zatekli kada smo preuzeli Asocijaciju a kojih ste svi bili svedoci želim da informišem kako članove Skupštine tako i javnost da smanjujemo dugove koje smo na žalost nasledili. Niz nepravilnosti koje smo takodje zatekli u tom periodu su predmet istrage I zato sada ne bih o tome. Ipak ono o čemu želim da pričam su akcije TAS-a od kojih ih istakao donacije klubovima u tatamiju. To je akcija koju sprovodimo zajedno sa Olimijskim komitetom Srbije I koja je za sve nas veoma važna. Drago mi je da je naišla na odličan odjek. To je zato što želimo da omogućimo efikasnu organizaciju i da trenerima koji rade sa decom damo priliku da omasove naš sport i da iz generacije u generaciju donose odlične rezultate istakao je Miroslav Krklješ.
Skupština TAS usvojila je velikom većinom glasova Finansijski izveštaj -izveštaj o Završnom arčunu za 2018. godinu, sa analizom Nadzornog odbora, kao i izmene i dopune Poslovnika o radu Skupštine.
Na pitanja članova Skupštine vezana za Finansijski izveštaj –Izveštaj o Završnom računu detaljno objašnjenje dao je Vladan Čolović član Nadzornog odbora TAS.
-Na osnovu detaljne analize izveštaja koji je urađen od strane Nadzornog odbora jasno je da je u toku rada prethodnog generalnog sekretara bilo niz nepravilnosti. Ipak kako je ova tema još uvek predmet istrage nadležnih organa ne bih želeo da o tome sada dajem detalje. Ipak kao Nadzorni odbor na raspolaganju smo da svakom članu Skupštine damo detaljna objašnjenja. Želeo bih da konstatujem i da u radu gen sekr Miroslava Krklješa nije bilo nepravilnosti, popravile su se finansije TAS I vraćen je dug od od 3.5 milrekao je Čolović.
Dejan Burčul predsednik TAS zahvalio se članovima Skupštine i istakao da je za dalji napredak sporta najvažnije jedinstvo koje su i danas nesumnjiivo pokazali.
-Sve Komisije dobro rade ali uvek može da bude još bolje. Ka tome stremimo i to je još jedan način modernizacije rada kako bi i naši rezultati bili što bolji na svakom planu. Kada je u pitanju učinak sa SP, svi smo želeli da bude onako kako su nas naši sportisti i navikli ali to je sada na struci da utvrde šta i na čemu treba raditi u periodu koji je pred nama. Organizacija je na zdravim temeljima i to je ono što je najvažnije istakao je Dejan Burčul.