VELIKI USPEH SRPSKOG NACIONALNOG TIMA NA DVA G1 TURNIRA

Dva vikenda za nama obeležena su velikim uspehom srpskog nacionalnog tima na turnirima G1 klase, održanim u Mariboru (SLO) i Sofiji (BUL).


dujic I ekipnoOrganizatorima je iz Srbije poslato čak 227 takmičarskih prijava za ova dva turnira, a srpski tekvondisti briljirali su u sve tri uzrasne kategorije, osvojivši tako dva puta za redom prva mesta u ukupnom plasmanu za Srbiju.

galeb sofiaU kadetskoj kategoriji osvojeno je ukupno 7 zlatnih, 7 srebrnih i 14 bronzanih medalja.
U juniorskoj kategoriji osvojeno je ukupno 5 zlatnih, 10 srebrnih i 10 bronzanih medalja.
I konačno, u seniorskoj konkurenciji osvojeno je ukupno 6 zlatnih, 4 srebrne i 8 bronzanih medalja.

borko sofia

Predsednik TAS, Dejan Burčul čestita svim takmičarima i trenerima na postignutom fantastičnom rezultatu i koristi priliku da još jednom zahvali na podršci Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije:

pedja slo

“U veoma jakoj konkurenciji na Otvorenim prvenstvima Slovenije i Sofije, zabeležen je neverovatan uspeh naše zemlje osvajanjem prvih mesta u svim uzrasnim kategorijama. U ime Tekvondo asocijacije Srbije želeo bih da se zahvalim svim takmičarima i trenerima na postignutim rezultatima od početka ove godine. Kvalitetan rad svakako donosi uspehe, ali sve ovo ne bi bilo moguće bez stalne podrške Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, koji su nas konstantno u prethodnom periodu pratilii i podržavali u naporima, omugućivši da ostvarimo najbolje sportske rezultate. Odlukom MOS, tekvondo je svrstan u prvu kategoriju sportova, što nam je ogroman podstrek da nastavimo sa započetim aktivnostima. Ovom prilikom bih se zahvalio MOS-u, a pre svega ministru Udovičiću i njegovim saradnicima na svesrdnoj pomoći u razvoju tekvondo sporta u Srbiji.”

Do kraja marta, srpski tekvondisti nastupiće na još dva G1 turnira – “Lotto Dutch Open” u Ajndhovenu (NED) i “Belgian Open” koje se održava u Lomelu, (BEL).