Vršac domaćin zajedničkog treninga na otvorenom

U Vršcu u organizaciji Tekvondo asocijacije Srbije i TK Eurošped (tehnička organizacija) održan je prvi trening kamp na otvorenom.

Zbog dobro poznate situacije izazvane pandemijom korona virusa na snazi su nova pravila koja su srpski sportisti odmah prihvatili. Poštujući preporuke struke, Kriznog štaba, Ministarsta omladine i sporta i Vlade Srbije, rukovodstvo TAS organizovalo je treninge na otvorenom.

– Imajući na umu prvenstveno zdravlje svih sportista I svih ostalih koji su uključeni u trenažno proces a sve prema preporukama struke organizovali smo treninge na otvorenom. Izuzetno mi je drago da je odziv bio odličan, čak 40 klubova se odazvalo i učestvovalo na ovom zajedničkom treningu . Izuzetno smo zadovoljni načinom načinom na koji su svi učesnici zajedničkog treninga prišli ovom zadatku – rekao je Marin Dujić nacionalni trener juniorske reprezetacije TAS i organizator treninga ispred TK Eurošped.

Na otvorenom prostoru kluba Eurošped u Vršcu, a u skladu sa preporukama struke, treniralo je 96 pionira, 80 kadeta, oko 100 juniora i seniora. Na treningu su učestvovali i takmičari u paratekvondou i formama.

-Korona virus je celoj planeti promenio način funkcionisanja u prethodnim mesecima. Ipak život ide dalje i moramo da nastavimo da radimo ali vodeći računa o zdravlju. Iza nas je višemesečna pauza i svi su više nego željni treninga i druženja. Odlični utisci sportista posle ovog zajedničkog treninga naveli su nas da razmišljamo I u pravcu organizacije takmičenja na otvorenom rekao je Marin Dujić.